/ 09 Nov

Waarom de meeste trouwjurken wit zijn: een geschiedenisles

Trouwen is een opwindende gebeurtenis, en het wordt alleen maar specialer door de jurk die je draagt. Bruiden hebben altijd al witte bruidsjurken gewild omdat ze als de mooiste kleur worden beschouwd. Hoewel witte bruidsjurken altijd populair zijn geweest, is het verhaal van hun creatie niet zo eenvoudig als je zou denken. In deze blogpost zullen we de geschiedenis van witte bruidsjurken onderzoeken en enig licht werpen op waarom ze traditioneel wit zijn. We geven je ook wat inzicht in andere kleuren die je op je grote dag kunt dragen, en geven enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de beste kleur voor je trouwjurk!

Witte trouwjurken zijn altijd populair geweest

Witte trouwjurken zijn altijd al populair geweest. Dit komt door hun tijdloze, elegante en klassieke uitstraling. Witte bruiloften zijn klassiek en zien er altijd mooi uit, ongeacht het seizoen. Als je trendy wilt blijven maar toch iets gedenkwaardigs wilt dragen, ga dan voor een witte trouwjurk! Laat je bruidsjurk in wit of ivoor maken, zodat hij langer meegaat en er beter uit gaat zien!

De originele witte trouwjurk is gemaakt in de jaren 1800.

Als het om trouwjurken gaat, is wit de kleur bij uitstek. Waarom? Nou, witte bruidsjurken werden oorspronkelijk alleen gedragen door rijke socialites. Ze werden populair omdat ze gemakkelijk vlekken absorberen en minder gewassen hoefden te worden dan andere kleuren. De uitvinding van de stomerij maakte witte bruidsjurken nog populairder. Nu hebben vrijwel alle bruiloften een witte jurk - het is slechts een van die dingen die is blijven hangen! Dus, als je een bruiloft plant en het onderdeel wilt aankleden, ga dan voor wit! Het maakt je grote dag nog specialer.

Waarom zijn trouwjurken traditioneel wit?

Als het om trouwjurken gaat, is wit niet voor niets de kleur bij uitstek. Historisch gezien lieten witte trouwjurken je huidskleur prachtig uitkomen. Na verloop van tijd werden andere kleuren geïntroduceerd, maar wit bleef de meest populaire keuze omdat het er elegant en duurder uitzag dan andere kleuren. Tegenwoordig geven veel stellen de voorkeur aan een lichter gekleurde jurk om hun natuurlijke schoonheid te laten zien in plaats van veel make-up en styling te gebruiken om onvolkomenheden of littekens te verdoezelen. En tot slot, als je tijdens je trouwdag consistent blijft met één trouwkleur, kunnen gasten gemakkelijk dingen bij elkaar passen! Of je nu een bruiloft aan het plannen bent met een beperkt budget of gewoon traditioneel wilt blijven, witte trouwjurken zijn absoluut een must-have!

Welke andere kleuren kunnen op een trouwdag worden gedragen?

Trouwjurken zijn traditioneel wit, maar dit betekent niet dat je bij die kleur moet blijven! In feite zijn er veel andere kleuren die op een trouwdag kunnen worden gedragen, van blauw en groen tot zwart en bruin. Het hangt allemaal af van je huwelijksstijl en wat je probeert te bereiken. Als je op zoek bent naar een alternatief voor wit, verken dan een aantal van deze kleuren persoonlijk. Als je eenmaal de jurk hebt gevonden die perfect bij je past, is het gemakkelijk om de jurk op je trouwdag uit te zoeken.

Enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste trouwjurk kleur

Trouwjurk kleuren kunnen lastig zijn, maar maak je geen zorgen! In deze blogpost geven we enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken. witte bruidsjurken zijn al eeuwenlang populair omdat ze overal bij passen. Beige en ivoorkleurige trouwjurken zijn twee andere populaire kleuren omdat ze elegant en ingetogen zijn. Denk bij het kiezen van de kleur van uw trouwjurk na over wat het beste bij uw huidskleur past. Als je niet zeker weet welke kleur je moet kiezen, probeer dan tussen twee tinten te gaan die je goed staan ​​- op deze manier loop je geen risico om een ​​fout te maken! Zoals met de meeste dingen in het leven, is meegaan met de stroom en een open geest houden de beste manier om succes te behalen. Dus trek je trouwschoenen aan en laten we beginnen!

Veelgestelde vragen

Wat is de geschiedenis van het feit dat trouwjurken wit zijn?

Witte trouwjurken bestaan ​​al heel lang en hebben veel voordelen voor zowel de bruid als de huwelijksceremonie. Ze zijn extreem veelzijdig en kunnen voor elke gelegenheid omhoog of omlaag worden gekleed. Bovendien hebben witte bruidsjurken vaak minder onderhoud nodig dan andere kleuren, waardoor ze langer meegaan.

Is er een bepaald type jurk dat ideaal is voor bruiloften?

Voor bruiloften zijn witte jurken traditioneel de meest populaire keuze. Dit komt omdat ze veelzijdig zijn en zowel naar boven als naar beneden kunnen worden gekleed. Ze symboliseren ook zuiverheid en onschuld, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor bruiloften waarbij kinderen of jonge volwassenen betrokken zijn.

Hoe is de kleur van trouwjurken door de jaren heen veranderd?

Trouwjurken waren in de 19e eeuw overwegend wit omdat het werd gezien als een symbool van zuiverheid en onschuld. Tegen het begin van de 20e eeuw begonnen andere kleuren zoals zwart echter populair te worden vanwege bevlekte bruidsjurken. In de jaren 70 en 80 werd kleur meer mainstream toen bruiden fellere kleuren gingen kiezen voor hun bruiloft. In de loop van de tijd zijn donkere kleuren zoals marineblauw en bordeauxrood weer in zwang gekomen vanwege hun veelzijdige karakter - ze kunnen respectievelijk omhoog of omlaag worden gekleed.

Waarom worden er tegenwoordig zo weinig bruidsjurken gemaakt van andere kleuren dan wit?

Er zijn een paar redenen waarom witte bruidsjurken in de loop der jaren de norm zijn geworden. Eerst en vooral worden witte bruidsjurken als de meest elegante en mooie optie beschouwd. Deze trend heeft zich ook verspreid naar andere delen van het leven, waaronder het bedrijfsleven, sociale kringen, enzovoort. De meerderheid van de mensen ziet wit nog steeds als de kleur die symbool staat voor puurheid en onschuld. Er zijn echter enkele dappere bruiden die tegenwoordig durven om verschillende kleuren op bruiloften te rocken! Dit is een stap in de richting van het doorbreken van traditionele bruidsjurken en het binnenhalen van nieuwe en innovatieve ideeën.

Wat kan ik doen om een ​​meer unieke trouwjurk in designer stijl te vinden die niet per se wit hoeft te zijn?

Als het gaat om het vinden van een trouwjurk die niet wit is, kun je het beste beginnen met het kleurenwiel. Verschillende kleuren op het stuur creëren verschillende stemmingen en gevoelens - probeer te werken met warme kleuren zoals rood, geel of oranje. Dit zal je helpen om je meer opgewonden of romantisch te voelen terwijl je je jurk draagt. Ga op zoek naar jurken met unieke details of ingewikkeld werk zoals kralen of pailletten. Deze details zullen uw trouwjurk visueel interessant maken en laten opvallen tussen de rest. Denk daarnaast na over wat voor soort bruid je bent: romantisch versus modern versus klassiek enz. Dit zal helpen bij het vinden van een kledingstijl die het beste bij je persoonlijkheid past.

Conclusie

Een witte trouwjurk is de klassieke trouwjurk kleur en is niet voor niets altijd populair geweest. Door de geschiedenis van witte trouwjurken te begrijpen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welke kleur bij u past. Hoewel elke bruid haar eigen unieke trouwjurk verdient, is wit een goed uitgangspunt. Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen of opmerkingen hebben, laat ze dan gerust hieronder achter. We horen graag van je!

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Bellebruidsmode.nl